Billedforedrag med Jørgen Angel

Billetsalget online er lukket.

Resterende billetter sælges ved døren til 130 kr. pr. stk.

80,00 kr.

Billedforedrag med fotografen Jørgen Angel.

Dørene åbner kl. 19.00

Bemærk at der tilkommer billetgebyr ved køb af billetter.

Varenummer (SKU): BFJA-BILLET Kategori:

Beskrivelse

HM’88, Nakskov præsenterer stolt Jørgen Angel billedforedrag i Magasinet lørdag den 24. juni. Det er et arrangement aftalt før coronaen og endelig muligt at gennemføre og så endda i forbindelse med Skoleskibet Danmarks besøg i Nakskov i forbindelse med 90-års jubilæet, hvor hele byen i forvejen vil summe af liv og arrangementer.
Der er sikkert mange, der husker da Jørgen Angel var her første gang for ca. 10 år siden og vi synes det nu er på tide med en gentagelse af dette fantastiske arrangement. Der åbnes kl. 19 og fra kl. 19.30-21 viser og taler Jørgen Angel nogle hundrede af sine i alt 50.000 billeder krydret med anekdoter og røverhistorier fra hans aktive periode som rockfotograf i årene 1966-1983, hvor det var muligt at komne helt tæt på datidens stjerner indenfor musikkens verden. Billetter sælges i Meny i Nakskov og inden længe også på hm88.dk/events til beskedne 80 kroner plus gebyr. Eventuelt resterende billetter sælges ved indgangen fra kl. 19 til forhøjet pris 130 kroner, så der er penge at spare ved at købe i forsalg. Før og efter foredraget vil der blive spillet musik med de kunstnere Jørgen Angel har taget billeder af såsom
Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC, Gasolin, Queen, Motorhead og David Bowie m.fl. Kom og få en hyggelig aften sammen med ligesindede og mærk historiens vingesus i rockens tegn formidlet på mesterlig vis af den her til lands og ikke mindst i udlandet anerkendte tidligere rockfotograf, Jørgen Angel.
Det vil også være muligt at købe udvalgte billeder og bøger af Jørgen Angel før og efter foredraget.
CLASSIC ROCK
Fra AC/DC til Zeppelin
Historierne bag billederne
Billedforedrag af Jørgen Angel
Historiske rockfotos udvalgt blandt hans mere end 50.000 fotos fra perioden.
Under foredraget vil Jørgen Angel vise mange unikke fotos fra rockens guldalder. Han viser et udvalg af de eneste eksisterende fotos fra Led Zeppelins debutkoncert og fortæller hvorfor Led Zeppelin havde sin verdenspremiere i en gymnastiksal på en dansk skole.
Der er billeder af en ung Annisette i 60’erne og lige så unge Sanne Salomonsen og Sebastian. Freddy Mercury, Ozzy Osbourne og Jimi Hendrix. Billeder og historier om Deep Purple fra før Ian Gillan kom med, mens han var med og efter David Coverdale havde overtaget mikrofonen.
Jørgen Angel fortæller om besøg hjemme hos grupper som The Who og tager os med på sexclub med Alice Cooper.
Billedforedraget indeholder ikke før offentliggjorte fotos fra de første festivaler på Dyrskuepladsen i Roskilde før det hed Roskilde Festival, af hippierne i Fælledparken og fra Thy-lejren 1970.
Billedforedraget viser et centralt udsnit af rockens kulturarv fra en tid hvor stjernerne endnu ikke vidste de var stjerner, og hvor vagter, stage-managers, forbudt back-stageområde og kostbare sikkerhedsprocedurer endnu ikke var opfundet. Hvor fotograferne ikke kun måtte fotografere under koncertens tre første numre, men før, under og efter koncerten med mulighed for at fange det magiske og umiddelbare øjeblik som viste mennesket bag masken.
Jørgen Angel er internationalt anerkendt som en af tidernes store rockfotografer, og har bl.a. udstillet på gallerier i Amsterdam, Stockholm, London, og New York. Han leverer stadig billeder til talrige internationale rockmagasiner, pladeomslag, DVD-produktioner og tv-programmer ligesom han har leveret billeder til adskillige coffee table books om bl.a. Jimi Hendrix og Led Zeppelin.
Om Jørgen Angel – www.angel.dk
Født 1951
Arbejdede som rockfotograf fra midt i 60erne og frem til starten af 80erne.
Startede som 15-årig med sin mors feriekamera, og har siden fotograferet mange af de store gamle rocknavne i 60erne og 70erne. Har fotograferet koncerter og turnéer i Danmark, England og USA.
Var bl.a. på pletten i Gladsaxe Teen Club i 1968 da Led Zeppelin spillede deres allerførste koncert overhovedet.
Jørgen Angels arkiv indeholder over 50.000 fotos.
Han har udstillet på gallerier i ind- og udland, bidraget til forskellige fotobøger, og leverer stadig billedmateriale til en lang række udenlandske musikmagasiner, pladeomslag mv.
Har fået, som eneste dansker, optaget et billede i National Portrait Gallery i London.
Stoppede som rockfotograf i 1983, da han ikke kunne acceptere de restriktioner som musikbranchen lagde ned over fotografernes arbejde.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Event Details

Date: 24. juni 2023

Start time: 19:30 CEST

End time: 23:59 CEST

Venue: Magasinet, Theisens Gård

Directions: Havnegade 55, 4900 Nakskov